logo-kemon   spletna-trgovina   rabljena-frizerska-oprema
www.kemon.si
DOMOV arrow IZOBRAŽEVANJE arrow Izobraževalne knjige in DVD-ji arrow MODA »the Italian Touch« vol. 14, moda 2014, KEMON
MODA »the Italian Touch« vol. 14, moda 2014, KEMON Natisni E-pošta

TEHNIKE STRIŽENJA, BARVANJA PRAMENOV, PRIČESKE ZA POSEBNE PRILOŽNOSTI.
MODA KATERA SE PREDSTAVLJA ŠIROM PO SVETU. KEMON SODELUJE Z SVETOVNO ZNANIMI

PONUDBA: IZOBRAŽEVALNA KNJIGA Z SLIKAMI KORAK ZA KORAKOM IN 2 DVD-JA ZA
UČENJE , SKUPAJ V KOMPLET

CENA: 40€+ DDV

OB NAKUPU IZOBRAŽEVALNE KNJIGE VAM PODARIMO REVIJO  the ITALIAN TOUCH VOL 14

INFORMACIJE: svetovalci prodaje TRIMUŽJAT d.o.o.: telefon: 05 / 395 42 80, e-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

italiantouch-book-2014

 
logo-theitaliantouch-romantic

Linije in barve nove Kemonove kolekcije, poimenovane The ItalianTouch, navdih najdejo v dveh glavnih modnih smernicah leta 2014: ena sledi gibanju grunge, ki smo mu dodali romantično noto, druga pa vnovičnemu srečanju z željo po intimnosti in zasebnosti, ki ustvarja občutek vpogleda v svojo notranjost in daje življenje izvirnim idejam gotskega navdiha. 

Grunge je glasbena zvrst, ki je nastala ob koncu 80. in v začetku 90. let. Zanjo so bili značilni predvsem hrapavi zvoki, ki jih niso poskusili nekoliko olepšati z zvoki inštrumentov, poleg tega pa je bil grunge tudi kulturno gibanje, ki je nasprotovalo takratni politični in kulturni situaciji. 
To gibanje je predstavljalo tudi prvo veliko uveljavitev gibanja "vintage", ki je brez današnjih praznih in lahkomiselnih pomenov zaznamovalo rojstvo novega in "neurejenega" načina oblačenja. Nosila so se obrabljena, večplastna in prevelika oblačila, brez barve in bleda, odpete srajce, ki so se nosile pod ali nad majico s kratkimi rokavi, pa so povsem spremenile klasična merila oblačenja. 
Za ikone gibanja grunge je bilo značilno dekadentno obnašanje, ki je bilo usmerjeno v nihilizem in zavračanje, s čimer so želeli izraziti svoje vsesplošno nasprotovanje in svojo namerno nesposobnost ustvarjanja alternativnega načina življenja. 
Danes smo lahko priča vnovični vrnitvi občutkov nestrinjanja in nasprotovanja vodilnemu razredu, ki ni več predstavnik ljudstva in v katerem ni morale in altruizma, kar je privedlo do takšne krize vrednot, kot je ne pomnimo.  
Nova oblika gibanja grunge v nasprotju s preteklo z zaupanjem gleda v prihodnost ter zaznava upanje in zavedanje, da je prispevek vsakega posameznika pomemben pri ustvarjanju boljšega sveta in boljšega načina življenja. 
Skupna "kreativnostna etika", ki si prizadeva za doseganje trajnosti (tako gospodarske kot družbene in okoljske), predstavlja torej glavno točko novega življenjskega sloga, nastalega iz makrotendence, ki je istočasno disidentska in pozitivna.
Govorimo lahko torej o romantičnem grunge trendu, usmerjenemu v etično in družbeno prerojenje, ki tudi z oblikovalskega vidika navdih išče v 80. in 90. letih ter povzema takratno vzdušje, oblike in barve. Vračamo se namreč k volumnu in dolgim lasem ter večplastnosti, barve so veliko bolj živahne in se prelivajo druga v drugo, pa čeprav na zelo kontrasten način. Tudi materiali so bolj hrapavi in blago je zelo malo obdelano, vse to pa kaže, da se odpovedujemo sofisticiranosti in v ospredje postavljamo bolj naraven videz.

Ena od variant romantičnega grunga je tudi ekstremizacija koncepta trajnostnega razvoja in torej prehaja v pravi "ekstremni naturalizem", ki združuje naravo in vsakdanjik tako v funkcionalnem smislu (dotakne se biomehanike) kot v stilu.
Vse to preide v kolonialni stil, ki prikliče eksotične pokrajine. Izraža bohotnost, gre za prave izgrede tekstur in barv, kričeče in vpadljive barve ustvarjajo tudi netipične in bujne kombinacije. 

Drugi kreativni impulz za leto 2014 se naslanja na introspektivno čustvo, ki se je rodilo po daljšem obdobju čezmernega izpostavljanja svoje identitete, misli, čustev in včasih tudi svojega telesa. Vrača se torej želja po prenovi svojega načina življenja in po prikritju nekaterih vidikov lastne intimnosti.
Vse to preide v dejanja, katerih namen je vnovična pridobitev zasebnosti, to pa omogoča, da spet odkrijemo lepoto skritih stvari in odkrivamo svojo notranjost. 
Vrnitev k intimnosti se odraža tudi v duhu in omogoča raziskovanje duše, vse dokler ne pridemo do faze, ko nas privlači tema in začutimo blago bolečino, ki privede do prijetnega nemira. 
Tudi v obliki vsakdanjih pripomočkov je mogoče zaznati tehnološke rešitve, ki nam omogočajo, da skrijemo predmete, besede in celo celotna bivališča, v modnem oblikovanju pa lahko opazimo diskretne in prisrčne detajle, ki sledijo konceptu "skrivnostnosti" in "presenečenja". Prehaja se iz prozornosti k dodelanim oblikam, ki ustvarjajo optične prevare, kar je mogoče tudi zaradi uporabe prosojnih in mavričnih materialov.
Če pozorno opazujemo, lahko zaznamo nenavadne detajle, ki označujejo strahove in dvoumnost človekove duše. Gre za zelo sofisticirane detajle, ki spominjajo na gotsko občudovanje tabujev in vsega, kar je skrito.
Barvne kombinacije so nenavadne in presenetljive, ustvarjajo igro ambivalentnosti in učinke svetlobe ter sence, saj izkoristijo senčne in mračne barvne odtenke.

''Romantic'' je ključna beseda, ki združuje različne stile nove kolekcije Kemon 2014. Preproste linije svojo transgresijo skrijejo v nepovezane in asimetrično oblikovane pričeske, franze, postrižene čez druge lase, pa ustvarijo odlično "skrivališče" za različne barvne odtenke.
Pričeske preprostih oblik, dopolnjujejo pa jih razcefrani prameni in prameni, namenoma speti na neurejen način. 
Pričeska, ki prehaja iz "just wake-up" stila v bolj urejenega, lahko združuje dve osebnosti te kolekcije, medtem ko barva prehaja iz svetle v občutno temnejšo in tako razkriva metalne in pepelnate odtenke, kar daje barvi globino in pri premikanju las ustvarja učinek prehajanja iz barve v barvo.


 
© Trimužijat d.o.o.   Piškotki
Izdelava spletnih strani
Izdelava spletne strani